Preventie & vitaliteit

Risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E) – Veiligheid en welzijn

Een veilige en gezonde werkplek is van onschatbare waarde voor uw organisatie en uw werknemers. Met behulp van een grondige risico-inventarisatie en -evaluatie kunnen we de mogelijke risico’s voor de veiligheid, gezondheid en het welzijn van uw medewerkers identificeren en beheren. Dit onderzoek vormt de basis voor het opsporen van verbanden tussen ziekteverzuim en arbeidsomstandigheden. We bieden op maat gemaakte RI&E-diensten die passen bij uw bedrijfsgrootte en branche. Klaar om aan de slag te gaan?  

Periodiek arbeidsgezondheidskundig onderzoek (PAGO / PMO) – Voorkomen is beter dan genezen

De gezondheid van uw werknemers staat voorop. Een periodiek arbeidsgezondheidskundig onderzoek is niet alleen verstandig, maar in veel gevallen ook verplicht. Dit onderzoek spitst zich toe op de specifieke gezondheidsrisico’s binnen uw bedrijf, gebaseerd op de resultaten van uw RI&E en eventueel het ziekteverzuim. We passen het onderzoek aan op de behoeften van uw organisatie, met inbegrip van gespecialiseerde tests zoals bijvoorbeeld gehoortesten bij blootstelling aan geluidsoverlast. Maak preventie en gezondheid een prioriteit en neem vandaag nog contact met ons op! 

Arbeidsomstandigheden spreekuur – Directe antwoorden voor werknemers

Ons arbeidsomstandigheden spreekuur biedt uw werknemers de kans om vragen te stellen over veiligheid, gezondheid en welzijn met betrekking tot hun werk, zelfs als ze niet ziek zijn. Deze dienst is kosteloos voor bedrijven die bij ons zijn aangesloten en zorgt voor snelle signalering van gezondheidsrisico’s. Als werkgever wordt u geïnformeerd wanneer dat nodig is, zodat u proactief kunt reageren. Ons spreekuur draagt bij aan het voorkomen van ziekteverzuim en zorgt voor een veiligere werkomgeving. 

“Samen werken aan gezonde werkomstandigheden en effectieve conflictbemiddeling”.

Ondersteuning van de preventiemedewerker – Deskundigheid op maat

De preventiemedewerker speelt een cruciale rol bij het waarborgen van de dagelijkse veiligheid en gezondheid in uw bedrijf. Wij bieden deskundige ondersteuning, waaronder individuele cursussen op basis van uw RI&E. Onze arbo-adviseurs zijn beschikbaar voor consultatie, zodat uw preventiemedewerker altijd kan rekenen op deskundig advies. 

Verzuimopleidingen – Kennis voor effectieve verzuimbeheersing

Onze maatwerk opleidingen bieden waardevolle kennis en praktische vaardigheden om verzuim op de werkvloer aan te pakken. Of u nu meer wilt weten over de wet Poortwachter, verzuimtraining voor leidinggevenden, of vaardigheden wilt ontwikkelen in verzuimgesprekken, onze opleidingen zijn afgestemd op uw dagelijkse praktijk. Kies voor kennis en effectieve verzuimbeheersing – neem vandaag nog contact met ons op! 

Vertrouwenspersoon – Bescherming tegen ongewenst gedrag

Ongewenst gedrag op de werkvloer kan verstrekkende gevolgen hebben. Als werkgever heeft u de verantwoordelijkheid om uw werknemers te beschermen tegen psychosociale arbeidsbelasting door ongewenste omgangsvormen. Onze externe vertrouwenspersonen zijn opgeleid om te handelen in dergelijke situaties. Werknemers kunnen vertrouwelijk en anoniem hun problemen bespreken, met de optie om actie te ondernemen. We streven naar een werkomgeving waar vertrouwen en welzijn voorop staan. 

Mediation – Bemiddeling voor effectieve conflictbeheersing

Conflicten op de werkvloer zijn onvermijdelijk, maar de manier waarop we ze aanpakken, kan het verschil maken. Onze gecertificeerde mediators zijn er om te bemiddelen bij individuele arbeidsconflicten, met als doel betere oplossingen en lagere kosten. We focussen op het oplossen van conflicten bij de bron, nog voordat ze escaleren. Neem contact met ons op voor een snelle en effectieve conflictbeheersing. 

Direct aansluiten

✓ Vul uw gegevens in, wij verwerken uw contract aanvraag
✓ Geef direct akkoord op uw contract!
✓ U bent meteen aangesloten bij een gecertificeerde arbodienst
✓ U voldoet aan de nieuwe wetgeving
✓ U voorkomt een boete van minimaal € 1500 van de Arbeidsinspectie

✓ Let op; Wij gaan er vanuit dat u de aansluiting bij Arbo Content besproken heeft met uw OR/Personeelsvertegenwoordiging en dat zij geen bezwaar hebben tegen de uitvoering van het contract. Wij zijn verplicht uw personeelsvertegenwoordiging een kopie te sturen van alle adviezen, tenzij de privacy in het geding is.

Offerte aanvragen

Vul het onderstaande formulier in, dan nemen wij contact met u op.

Contact informatie

Pakket Brons

Vul het onderstaande formulier in, dan nemen wij contact met u op.

Contact informatie

Pakket Platina

Vul het onderstaande formulier in, dan nemen wij contact met u op.

Contact informatie

Pakket Goud

Vul het onderstaande formulier in, dan nemen wij contact met u op.

Contact informatie

Solliciteer direct

Vul het formulier in, dan nemen wij z.s.m. contact met u op.

Contact informatie

Solliciteer direct

Vul het formulier in, dan nemen wij z.s.m. contact met u op.

Contact informatie